COZY DAYS | LEARN HOW TO RELAXING

by - listopadu 03, 2015


COZY DAYS | LEARN HOW TO RELAXING


Máte i vy někdy dny, kdy byste nejraději zůstaly v posteli celý den a nic jiného byste nedělaly? Já myslím, že čas od času tuhle situaci zažívají všichni z nás, proto tady pro vás mám takový menší článek s tipy jak zahnat únavu a jak se naučit vypnout a užít si den jen pro sebe. 

Spousta lidí tohle neumí! Neumí relaxovat anebo na to podle sebe nemají čas a jsou vytížení. Já si však myslím, že nikdo není tak moc vytížený, aby si nemohl udělat někdy čas určený jen pro sebe. I hodinka kterou strávíte jen sami se sebou vám může pomoci načerpat novou sílu. Pro každého vypadá relaxace trochu jinak. Někdo si rád vychutná šálek horkého nápoje a oblíbenou knihu a někdo bere relaxaci jako sport či jinou oblíbenou činnost. Je to velice individuální. Dnes ale budu psát o tom, jak relaxovat doma. 

-Uvařte si něco dobrého-V tomhle se fantazii meze nekladou, může to být šálek kávy či čaje nebo cokoliv, co jste si již dlouho chtěli uvařit, ale neměly jste na to čas. Zkrátka udělejte si jen pro sebe něco dobrého a rozhodně nešetřete. 

-Zapněte si film, na který jste měla v plánu se dívat, ale opět jste to odsunula stranou kvůli povinnostem a práci nebo si můžete jen pro sebe pustit od začátku maraton seriálu, který máte ráda.

-Neřešte oblečení a na sebe si vemte klidně pohodlné pyžamo či vytahaný teplý svetřík.

-Nemusíte být online na sociálních sítích každý den a odpovídat na emaily či zprávy pokaždé co vám váš telefon oznámí příchozí zprávu či hovor. Klidně nechte telefon zvonit a ozvěte se, až to bude vyhovovat vám (samozřejmě pokud to není důležité). Pokud možno si vypněte všechny sociální sítě. Telefon si můžete nechat zapnutý v případě, že by se opravdu dělo něco důležitého. 

-Na ten jeden den si zakažte veškerou činnost, kterou normálně každý den vykonáváte čili nádobí, prádlo, nákup a veškeré domácí práce. Na ten jeden to nebude žádná katastrofa. 

-Nestresujte se a nemyslete na věci, které jste ještě nestihla zařídit anebo co byste měla udělat. 

-Na chvíli zavřete oči a několikrát se zhluboka nadechněte a vydechněte a přitom myslete na to, že vydechujete vše co vás trápí a stresuje. 

To je k dnešnímu krátkému článku vše a pište do komentářů, jak relaxujete vy a jestli si také děláte takovéto relaxační dny jen pro sebe?

You May Also Like

0 komentářů